Nybakade kärleksmums!
Kärleksmums:
200 gram smör
2 dl mjölk
4 stora ägg
4 dl strösocker
1½ msk vaniljsocker
1 dl kakao
½ tsk salt
3 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
Glasyr:
100 gram smör
1 dl ovispad grädde (funkar även med kaffe eller mjölk)
1½ dl kakao
3 msk vaniljsocker
c:a 7 dl florsocker
kokosflingor/strössel
1. Smörj och bröa en långpanna eller klä den med bakplåtspapper.
2.Smält smöret, häll i mjölken och låt svalna. Vispa under tiden ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.
3.Sila vaniljsocker, kakao, salt, bakpulver och mjöl och blanda ihop ordentligt.
4. Sikta sedan ner det i äggblandningen, sila gärna igen för att slippa klumpar. Tillsätt sedan mjölksmöret och blanda ihop till en jämn smet.
5. Häll smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i 175 grader i 20-30 minuter, känn med en sticka.
Låt kallna helt innan glasyren.
Glasyr:
1. Smält smöret.
2. Sikta florsocker, kakao och vaniljsocker genom en sil ner i en bunke.
3. Tillsätt smöret och grädden och rör ihop till en jämn smet. Bred glasyren över kakan och strö sedan över kokos/strössel.
4. Ställ gärna in den i kylskåpet så stelnar glasyren snabbare och det går enklare att skära i rutor. Förvara i lufttät burk eller påse i kylskåp eller rumstemperatur beroende på smak.

gott!
mums!
oh va gott!
blev också sugen på att baka det nu!
gott:)
Mumsigt det låter ska testa senare! :)
Fin blogg!